Bllokuesit e reklamave mund ta bëjnë më të lehtë gjurmimin tuaj

Bazuar në kërkimin e PageFair në 2016 mbi 615 milion pajisje ishin duke bllokuar reklama nga fondi i 2016. Në qoftë se ti do të lundrosh nëpër internet pa u ndërprerë nga reklamat atëherë bllokuesit e reklamave e kryejnë punën e tyre. Por disa bllokues të tjerë reklamash nuk e përfshijnë bllokuesin e mundësive që një reklamues t’ju gjurmojë. Përdoruesit do të ishin të suprizuar të shihnin që ky program ka impakt më të vogël dhe mund të bëjë ty shumë të lehtë për t’u gjurmuar.

Një tjetër raportim i 2010 nga Electronic Frontier Foundation na ka bërë ne të kuptojmë që faqet e internetit bënin shumë pak që të mbronin sigurinë tonë.

Pas ndryshimit të rezultateve për 2017, një grup kërkuesish francez zbuluan që edhe bllokuesit e reklamave më të avancuar bënin shumë pak përtë parandaluar këtë situatë edhe vite më vonë.