Risi e re nga Facebook qe tregon ne qofte se po genjeheni ne Facebook

Facebook deshiron te dije kur dikush po perpiqet te vjedh informacionet e tua personale.

 

Rrjeti social shpalosi te merkuren nje tipar sigurie qe te jep mundesine te shikosh nje list me emailet e fundit te derguar ne facebook.

Shpeshhere hakerat dergojne emaile te kamofluar si mesazhe nga kompanite si Facebook si dredhi per te dhene Login dhe password. Taktika e quajtur “phishing”, eshte shume e shpeshte tek keta kriminel kibernetik.

Tani, nqs merrni nje email nga nje adrese qe duket sikur eshte Facebook por nuk nje aktivitetin ose alertin, nje opsion ne Security and Login ( Sektori i sigurise ) do te tregoje nese eshte i sakte.

Nese email qe ju ka ardhur nuk figuron aty, ateher dijeni qe eshte mashtrim.

Ne nje postim blogu, manaxheri i produkteve ne facebook Scot Dickens ju beri thirrje perdoruesve qe te raportojne email qe jane mashtrim tek adresa e email “phish@fb.com”

Fushata te “phishing” mund te jete shum i kushtueshem per konsumuesit dhe kompanite. Sipas firmes se sigurise Trend Micro, Humbje globale nga email te vjedhura, te cilat jane nga “Phishing” do arrijne deri ne 9 billion vitin tjeter.
Kjo eshte perpjekja e fundit nga Facebook per te permirsuar eksperiencen e perdoruesve te vet. Heret kete jave shpalli nje risi, njohje fytyres per te shmangur cdo problem qe mund te dali.