Krimet kibernetike në Gjermani u rritën më 80% në 2016-ën

Kjo përbën një rritje me 3.6% krahasuar me 2015-ën. Informacioni u publikua nga gazeta gjermane Die Welt.
Qeveria Gjermane regjistroi plot 82,649 raste të mashtrimeve kompjuterike, spiunazhit dhe krimeve të tjera kibernetike në 2016-ën, një rritje e frikshme me 80% krahasuar me 2015-ën, shkruanin gazetat vendase.

Ministri i Brendshëm Gjerman do të publikojë ditën e sotme statistikat e krimit vjetor në Gjermani. Përveç krimeve kibernetike, policia gjermane regjistroi 253,290 krime të realizuara me ndihmën e internetit.

Kjo përbën një rritje me 3.6% krahasuar me 2015-ën. Informacioni u publikua nga gazeta gjermane Die Welt.