Hakeret e Korese se Veriut tani po vjedhin karta krediti

Sic duket Koreja e Veriut po dyfishon perpjekjet per te bere para nepermes Hacking, sipas nje kerkimi te nje firme qe merret me siguri kibernetike te quajtur Proofpoint.

Te ashtu quajturit “The Lazarus Group” tani duken me shume si nje korporate kriminale se sa nje perkrahese e shtetit Koreano Verior. Besohet se keta hakera jane ata qe nderhyne ne sistemin e “Sony Pictures” dhe rregjistruan nje virus malware me emrin “WannaCry”, qe eshte lidhur me perpjekje te shumta per te gjeneruar kapital. Po ashtu, grupi ka lidhje me grabitjen e shume bankave duke perdor nje gabim ne transfer midis bankave SWIFT, dhe ky grup po ashtu ka bere shum prova duke perdorur mashtrimin “Phishing” te genjeje exhchange te Kripto Monedhave.

Nje report i ri nga proofpoint shpjegon se Lazarus ka filluar te infektoje terminalet e kredit kartave ne Korene e Veriut, te quajtura pika te shitjes( Point of sale (POS) systems ) per te vjedhur informacione te kartave te kreditit.

Gjithashtu Lazarus nuk eshte vetem duke u perpiqur te bej “Phishing” Kripto Monedhave por edhe individualeve qe kane ne posesim te tyre bitcoin ose ndonje monedhe tjeter digitale.

Te marten, President i SHBA-ve fajesoj Korene e Veriut per virusin “WannaCry” qe infektoi me qindra sisteme ne Maj.

Proofpoint i lidhi keto sulme nepermjet kodit te perdorur nga ky Grup ne viruset e vjetra qe kane krijuar, dhe hasen te njejten infrastruktur.