Galaxy S10 mund të zëvendësojë skanerin e Iris me skanerin 3D

Galaxy S10 mund të jetë larg nga nisja, por thashethemet tashmë kanë filluar të përmbyten në internet. Ajo që është e habitshme është se ka më shumë zëra për Galaxy S10 sesa Galaxy Note 9 i cili është vetëm disa muaj larg nga goditja në treg. Sot, kemi disa detaje rreth Galaxy S10 që dalin nga Koreja. Para se të zhytemi në to, mbani mend, asgjë nuk është zyrtare derisa Samsung ta njoftojë atë. Pra, merr të gjitha këto thashetheme dhe rrjedhjet me një dozë të shëndetshme skepticizmi.

Sipas një raporti në Bell, Galaxy S10 do të jetë pajisja e parë Samsung që do të shfaqë një lexues të gjurmëve në ekran. Kompania me sa duket u përpoq ta çonte atë në Galaxy Note 9, por nuk arriti ta bënte këtë për shkak të kohës dhe kufizimeve teknike. Përveç skanerit të gjurmëve të gishtërinjve në ekran, Samsung, në bashkëpunim me firmën izraelite Mantis, thuhet gjithashtu po punon në një modul 3D të skanimit të fytyrës, i ngjashëm me atë të gjetur në Apple iPhone X.Nëse Samsung ka sukses në pajisimin e Galaxy S10 me një modul skanimi 3D, atëherë, raporti deklaron, kompania do të hidhte skanerin e irisit tërësisht për kursimin e kostos dhe peshës. Duke nënkuptuar zhvillimin e një moduli 3D, Samsung thuhet se ka urdhëruar pjesë të mostrës për Galaxy S10 nga të gjithë furnizuesit e komponentëve përveç atyre që furnizojnë sensorin e irisit.