Facebook dhe Twitter po humbin popullaritetin, të rinjtë po i fshijnë llogaritë

Faqet e internetit, përkatësisht rrjetet kryesore sociale po bëhen jopopullore në mesin e mijëvjeçarëve (anglisht: millennials) – që janë personat që arrijnë moshën madhore të rritur në fillim të shekullit 21, thuhet sipas një agjencie të kërkimit të tregut në SHBA.

Sondazhi Orıgın ka zbuluar se mbi 50 përqind e përdoruesve midis 18 dhe 24 vjeç janë “duke kërkuar çlirim nga mediat sociale”, raporton Economic Times India.Më tej, 34 përqind e tyre fshinë llogaritë në Facebook, Twitter, Instagram.

Sidoqoftë, aplikacioni i mesazheve me foto, Snapchat, nuk mori rrugën jashtë nga telefonat dhe tabletët e tyre.

Deri në 41 për qind e përdoruesve të rinj thanë se kishin humbur shumë kohë në mediat sociale, ndërkohë që shumë të anketuar përdorin mediat sociale në më shumë aspekte si blerja në internet.

Anketa kishte zbuluar se 65 përqind e të anketuarve kishin ndjekur profilet e markave, me 43 përqind duke thënë se kishin bërë një platformë sociale-mediale.