Amazon Prime Video bën 26 milionë abonues

Amazon nuk i bën publik numrat e shikuesve të përmbajtjes së Prime Video, prandaj është e vështirë të dihet popullariteti i shërbimit.

Megjithatë, Reuters ka publikuar disa dokumente të brendshme të cilat zbulojnë se mbi 26 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara shikojnë përmbajtje në Amazon Prime Video.Shfaqjet më të mira televizive sollën më shumë se pesë milionë njerëz në mbarë botën në shërbimin e saj të parapagimit me bazë në abonim në fillim të vitit 2017. Dokumentet sugjerojnë se investimet e Amazon në përmbajtjen origjinale po paguhen mirë.

Dokumentet tregojnë gjithashtu se madhësia e audiencës në Shtetet e Bashkuara për të gjithë përmbajtjen e videos në Prime Video është rreth 26 milionë.

Kjo përfshin filma dhe shfaqje televizive të licencuara nga kompani të tjera. Amazon vazhdon të derdhë më shumë para në përmbajtjen e saj dhe me shpresë, ajo do të vazhdojë të paguajë veten.

Amazon do të shpenzojë 5 miliardë dollarë për përmbajtjen origjinale dhe të licencuar çdo vit. Kompania shpreson se kjo do të sjellë më shumë konsumatorë.

Kjo strategji u shpjegua nga CEO i Amazon, Jeff Bezos, në një konferencë të teknologjisë disa vjet më parë kur tha: “Kur fitojmë një Globë të Artë, na ndihmon të shesim më shumë këpucë.” Kjo është shumë e vërtetë me sa duket në rastin e Amazon.