Samsung krijon memorien e re të shpejtë

Kompania Samsung ka krijuar memorien më të shpejtë të llojit të vet, të cilin do ta prezantojë muajin e ardhshëm, transmeton KosovaPress.
MRAM quhet tipi i memories, e cila përdorë transferimin e teknologjisë deri një mijë herë më shpejtë se sa zgjidhja aktuale NAND.
Po ashtu, MRAM përdor edhe më pak energji kur është aktive dhe shpenzimet janë në zero kur është jo aktive.Para se të gjendet në pajisjet komerciale elektronike, siç janë telefonat e mençur, MRAM do të përdoret në pajisjet Internet-of-Things të kompanisë NXP. MRAM ka potencial që të jetë ai tip i memories që i mundëson procesorit të punojë me kapacitet maksimal.