Apple MacBook Air mbush 10 vjeç

Natyrisht ka pasur ndryshime dhe përmirësime përgjatë viteve por në tërësi është po ai MacBook.
10 vite më parë Steve Jobs mori duartrokitje të shumta kur prezantoi një produkt të ri revolucionar.

Një vit pasi i prezantoi botës iPhone, kompania solli një tjetër surprizë. 10 më pas dhe 7 gjenerata, dizajni i MacBook Air nuk ka ndryshuar shumë.

Natyrisht ka pasur ndryshime dhe përmirësime përgjatë viteve por në tërësi është po ai MacBook.

Modeli i parë doli në shitje në Shkurt të 2008-ës dhe peshon afro 1.3 kilogram. Sot peshon vetëm 900 gram.

Në vitet e fundit laptopi është në një fazë ngecjeje sidomos që kur mbërriti modeli 13-inç.

Shumë besnikë të Apple ka hequr dorë nga ideja e një rifreskimi madhor ndërsa strategjia e kompanisë me laptopët ka ndryshuar.