Toyota Land Cruiser kalon rekordin e mëparshëm, bëhet SUV më i shpejtë në treg (Video)

Carl Edwards e ka vozitur modelin Land Cruiser, nëpër një shteg prej katër kilometrash në Kaliforni të Shteteve të Bashkuara dhe ia ka dalë ta kaloi rekordin e mëparshëm.Derisa më herët ka vozitur me 340 kilometra në orë, kësaj kjo Toyota ka lëvizur me shpejtësi shumë më të madhe, transmeton teknologji.al.

Me 370 kilometrave në orë, kjo makinë me dymijë kuajfuqi, rrotë më të mëdha dhe strukturë të zbritur, ka bërë që të jetë SUV më i shpejtë ndonjëherë.

Megjithëse edhe herën e kaluar ishte një shpejtësi e lartë, këtë herë makina familjare dhe sportive kaloi çdo pritje.