Një kompani Sllovake bën realitet makinën fluturuese 1.3 milion dollarëshe

Kompania thotë se makinat do të hyjë në prodhim masiv brenda 2020-ës.Të gjitha endërrat e makinës fluturuese sapo janë bërë realitet. Kompania Sllovake AeroMobil njoftoi se ka filluar porositë për makinë e parë fluturuese komerciale me çmimet që fillojnë nga 1.3 milion deri në 1.7 milion dollar.

Kompania thotë se makinat do të hyjë në prodhim masiv brenda 2020-ës. AeroMobil demostroi për herë të fundit makinën në shfaqjen e supermakinave që u mbajt ditën e sotme në Monako.

“E sotmja është një ditë e shënuar e cila do të mbahet mend si dita e cila transformoi udhëtimin tonë dhe me lançimin e AeroMobil transporti përmes makinave fluturuese do të jetë së shpejti një realitet,” shprehej bashkëthemeluesi dhe CEO-ja i kompanisë Juraj Vaculik.
Rreth AeroMobil mësuam për herë të parë në Tetor të 2014-ës. Që atëherë gara për të zhvilluar dhe shitur makina fluturuese është nxehur. Megjithatë rruga për tu bërë është e gjatë dhe e vështirë.

AeroMobil gjithashtu është në kërkim të investitorëve potencial të ciltë do ti lehtësonin rrugëtimin e gjatë të kompanisë.

AEROMOBIL-FLYINGCAR

Picture 1 of 4

People look at the AeroMobil flying car during its unveiling at the Top Marques Monaco supercar show in Monaco April 20, 2017. REUTERS/Jean-Paul Pelissier